تایتل نیوز

پیش پروپوزال نیوز

پرفکت پروپوزال نیوز

آلفای کرونباخ یک ضریب آماری است که برای سنجش پایایی یک مجموعه از سوالات یا مقیاس ها استفاده می شود. پایایی به معنای این است که آیا یک مقیاس یا مجموعه سوالات، به طور مداوم و یکنواخت، نتایج مشابهی را در شرایط مختلف ارائه می دهد.

آلفای کرونباخ بر اساس همبستگی بین سوالات یک مجموعه مقیاس محاسبه می شود. هرچه همبستگی بین سوالات بیشتر باشد، آلفای کرونباخ نیز بیشتر می شود. به عبارت دیگر، هرچه سوالات یک مجموعه مقیاس بیشتر با یکدیگر مرتبط باشند، می توان انتظار داشت که نتایج این مقیاس نیز در شرایط مختلف، یکنواخت تر باشد.

ادامه مطلب

متاآنالیز (Meta-analysis) یک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند. متاآنالیز حجم نمونه را افزایش می‌دهد و به‌نوبه خود، قدرت مطالعه اثرات موردبررسی را با ترکیب مطالعات اولیه و ارائه تخمین دقیق از اثرات افزایش می‌دهد؛ بنابراین، متاآنالیز تخمین دقیق‌تری از اثر ارائه می‌دهد. متاآنالیز مبتنی بر قوانین ریاضی و آماری است؛ بنابراین نسبت به روش‌های دیگر مانند ریویو روایی (Narrative)عینی‌تر است و کمتر تحت تأثیر نظرات شخصی نویسنده قرار می‌گیرد؛ بنابراین، استفاده از متاآنالیز به‌طور ویژه‌ای محبوب می‌شود. متاآنالیز زمانی می‌تواند ابزار قدرتمندی باشد که به‌خوبی طراحی و اجرا شود. بااین‌حال، ممکن است همیشه بهترین ابزار نباشد و بحث‌برانگیز است. متاآنالیز دارای چندین محدودیت است که می‌تواند منجر به نتایج گمراه‌کننده شود. علاوه بر این، ممکن است در برخی موارد مناسب نباشد. اگرچه متاآنالیز به دلیل محدودیت‌هایی که دارد موردانتقاد قرارگرفته است، اما راه‌حل‌هایی برای چنین مشکلاتی وجود دارد.[1]

ادامه مطلب

 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

روش نمونه‌گیری در تحقیق، معمولاً تأثیر زیادی در نتایج تحقیق خواهد داشت. بسیاری از محققان و نویسندگان بدون توجه به اهداف و ماهیت تحقیق، اقدام به انتخاب ساده‌ترین و در دسترس‌ترین نوع نمونه‌گیری؛ یعنی نوع تصادفی آن می‌کنند. برای اینکه بتوانید یک روش نمونه‌گیری مناسب تحقیق انتخاب کنید، بهتر است استراتژی‌های زیر را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید:

 نمونه گیری  -  نگارش روش تحقیق در پایان نامه

ادامه مطلب

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

علم آمار به معنای مطالعه فرآیند گردآوری، تجزیه و تحلیل، تفسیر، ارائه و سازماندهی داده های خام است. با توجه به این موضوع، تعریف تحلیل آماری (statistical analysis) به معنای تولید نمودار ها و جداول آماری از داده های خام است به گونه ای که نتایج آن قابل فهم و استنتاج باشند. فرض کنید به عنوان یک پژوهشگر اقدام به توزیع پرسشنامه در مورد یک موضوع مشخص کرده اید و داده های خام بسیاری را در این حوزه جمع نموده اید. اما چطور می خواهید متوجه نظر مشارکت کنندگان و یا افراد پاسخ دهنده به تحقیق شوید؟ چگونه می خواهید دریابید که نتایج تحقیق چه بوده است؟ و یا چطور می خواهید از صحت و اعتبار تحقیقتان مطمئن شوید؟در همین راستا یکی از اساسی ترین و مهمترین ابزار تحلیل و بررسی صحت و دقت نتایج تحقیق، استفاده از تحلیل آماری (Statistical Analysis) است که به شما کمک می کند تا یافته های و نتایج شفافی از داده های خام بدست آورید. شروع فرآیند تحلیل آماری با مشخص کردن جامعه آماری و جامعه نمونه آغاز می شود.

چگونگی انتخاب نمونه در پژوهش و تحقیق - انواع مختلف پرسشنامه در پژوهش

ادامه مطلب

داده‌ها و اطلاعات، از با ارزش‌ترین منابع تحقیق برای پژوهشگران و همچنین در عرصه‌های دیگر برای مدیران و تصمیم گیرندگان سازمانی محسوب می‌شود. هر میزان اطلاعات دقیق‌تر و بیشتری در مورد یک پدیده وجود داشته باشد، مدیریت و برنامه‌ریزی و ایجاد ایده‌های جدید در خصوص آن موضوع بهتر صورت خواهد گرفت. زمانی که پژوهشگریک موضوع تحقیق انتخاب می‌کند، به دنبال این است که راه‌حل‌های درست، قابل قبول و کاربردی را برای بهبود و نوآوری و حل مشکلات در آن زمینه ارائه نمایید و این کار ممکن نیست مگر با داشتن داده‌ها و اطلاعات درست و دقیق در مورد مشکلات موجود در حوزه‌ی تحقیق.

اهمیت نوآوری در نگارش پروپوزال - جمع آوری داده ها

  ادامه مطلب